Mikon vaaliteesit 2015

1. Haloo Helsinki! Muuallakin on elämää. Pohjois-Suomi kaipaa investointeja ja panostusta koulutukseen. Koko Suomea ei kehitetä vain Kehä III sisältävillä kiikareilla. Pääkaupunkiseutu on saanut oman kehäratansa: Nyt on valtion vuoro tulla vauhdittamaan Oulu-Kemi-tien peruspannusta (Hyvä hallitus!), Laguna-hanketta sekä Talvivaaran elinvoimaisuutta.
2. Raha. Säästäminen on hyve, mutta se ei ole elinkeino. Valtiontalouden tervehdyttämisen nimissä ei saa tuhota ainutlaatuista hyvinvointivaltiota. Laskukaudella valtion on tuettava julkisia investointeja lainarahalla, jotta talouden pyörät pysyvät liikkeessä. Markkinat eivät saa sanella yhteiskunnan kehitystä. Sosialidemokraattinen politiikka edustaa aina kansaa markkinoihin päin.
3. Rakkaus. Lähes kaikki tämän yhteiskunnan ongelmat johtuvat siitä, etteivät ihmiset löydä omaa paikkaansa. Rakkaus on ehtymätön luonnonvara: Se lisääntyy stiä jakamalla! Haluan olla rakentamassa luottamuksen ilmapiiriä yhteiskuntaan. Tutkimusten mukaan yhteiskunnat, joissa ihmiset luottavat toisiinsa ovat kaikkein kilpailukykyisimpiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *