Tiedotteet

21.2. Kaleva: Mikko Salmi ehdolle Oulun kaupunginvaltuustoon

Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmi yrittää paluuta Oulun valtuustoon.

Viime kuntavaaleissa Salmi valittiin Oulun valtuustoon SDP:n listalta, mutta Salmi erosi valtuustosta kesken kauden syyskuussa 2015 siirtyessään päätoimittajan tehtäviin Helsinkiin.

Salmi kertoo siirtäneensä kirjansa tämän vuoden alussa virallisesti takaisin Ouluun, joten hän on jälleen vaalikelpoinen.

– Haluan vaikuttaa kotikaupunkini elinvoimaisuuteen valtuutettuna. Vaimoni on Oulussa opettajana. Kotimme on Oulussa Puolivälinkankaalla.

Tulevaisuudessa Salmen viikkorytmi menee niin, että hän on kolme päivää Oulussa ja neljä päivää Helsingissä.

– Teen yhden työpäivän etänä Oulusta. Demokraatissa on uudistukset tehty, joten minulla on aikaa kuntapolitiikalle, Salmi sanoo.

22.12.2016 Pirkka Junes puoluesihteerikisan kampanjapäälliköksi

Menestyminen puoluesihteerikisassa vaatii hyvän ja energisen vaaliveturin. Olen iloinen saadessani esitellä kampanjapäällikköni Pirkka Juneksen. Pirkan kanssa minua yhdistävät Pohjoisen juuret, palava kiinnostus yhteiskunnan kehittämiseen, pelkäämätön asenne, räväkkä viestintätyyli ja juurevat sosialidemokraattiset arvot. Olen siis hyvissä käsissä.

Näin Pirkka kuvaa itseään ja ajatuksia kampanjapäällikön tehtävästä:

Nimeni on Pirkka Junes. Synnyin Oulussa 4.2.1982. Olen kasvanut Torniossa ja asunut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1998 asti.

Olen lähtenyt Mikko Salmen puoluesihteerikampanjan vetäjäksi, koska Mikossa on sitä oikeaa paloa ja asennetta jota puolueemme tarvitsee; unohtamatta inhimillisyyttä. Näen puoluesihteerin tehtävän seuraavalla kolmivuotiskaudella erityisesti kentän innostajana sekä puoluekoneiston sparraajana. Tulevaan kauteen osuu ennätysmäärä vaaleja!

Erityisen paljon pidän Mikossa hänen rohkeudestaan ja aidosta kunnioituksesta kaikkia kanssaihmisiään kohtaan. Mikon ulos päin suuntautuneisuudessa ja iloisessa elämän asenteessa on sitä jotakin minkä soisin tarttuvan koko puoluekoneistoomme!

Työskentelen yritysasiantintijana pankissa mutta olen opintovapaalla 1.12.2017-30.11.2017 jotta voin toteuttaa pitkäaikaista haavettani oikeustieteen opinnoista.

Taustani on vahvasti ammattiyhdistysliikkeessä; Ammattiliitto Prossa. Olen toiminut luottamusmiehenä, henkilöstöyhdistyksen puheenjohtajana, rahoitusalan työehtosopimusneuvottelijana sekä lukuisissa muissa tehtävissä ammattiyhdistysliikkeessä.

Puolueemme jäsen olen ollut vuodesta 2012 asti. Määrittelen itseni moderniksi demariksi mutta olen ylpeä puolueemme kunniakkaasta historiasta. Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen on minulle tärkeä asia!

Harrastan tennistä, ulkoilua, ruokajuttuja sekä ajan salliessa lukemista.

Pyöritän sivutoimisesti pientä tapahtumien tuottamiseen ja esiintyjien välittämiseen erikoistunutta yritystä Junes Eventsiä. Koen tärkeäksi myös yrittäjyyteen liittyvien asioiden esiin tuomisen puolueessamme.

Kampanjaterveisin

Pirkka Junes

Sähköposti: pirkka.junes@outlook.com

Puhelin: +358 50 364 0181

27.11.2014 Tuiran kirkossa kuullaan uuden musiikkidraaman kantaesitys

Tähdenkantajat yhdistää tiernaperinteen, suomalaisen lyriikan ja Kaj Chydeniuksen sävellykset

 Tähdenkantajat-musiikkidraaman kantaesitys on Tuiran kirkossa perjantaina 12.12.2014 klo 19. Muut esitykset ovat lauantaina 13.12. kello 16 ja 19.

Tähdenkantajat pohjautuu suomalaiseen ja pohjoismaiseen tierna-aineistoon sekä aihepiiristä kirjoittaneiden suomalaisten runoilijoiden Eino Leinon, V.A. Koskenniemen, Lauri Pohjanpään, P. Mustapään (Martti Haavio), Jaakko Haavion, Oiva Paloheimon, Aale Tynnin, Viljo Kajavan ja Leena Krohnin teksteihin.

Uudet laulut on säveltänyt Kaj Chydenius. Osa on sävelletty tilaustyönä teosta varten, osa on Chydeniuksen aiempaa tuotantoa. ”Projekti on ollut tosi innostava, sillä mukana on hienoimmat tiernalaulut ja niiden rinnalla on lisäksi klassikkorunoilijoiden runoja samoista aiheista, jotka ovat dramaattisia ja joissa on ikuista kauneutta”, kertoo itsekin lapsuudessaan tiernapoikana laulanut Chydenius. ”Tähdenkantajissa on kysymys huomattavasta uudesta dramaturgiasta.”

Tähdenkantajat liikkuu aikajanalla: ajanlaskun alku – keskiaika -1800-luku – nykyaika. Alkujoulun tapahtumat hahmottuvat Matteuksen evankeliumin mukaan. ”Tähdenkantajat on draamallinen musiikkimatka Vapahtajan syntymään, jonka merkitystä ja seurauksia esitellään tapahtuman osallistujien ja todistajien, Neitsyt Marian, Joosefin, Itämaan tietäjien (Muriaanien kuningas ja Neljäs tietäjä) kertomana. Sekin käy ilmi, missä tilassa ja tilanteessa kuningas Herodes oli, kun hän antoi järkyttävän käskynsä Betlehemin poikalasten surmaamisesta”, kuvaa teosta Hannu Sirén, joka on juuri saanut valmiiksi ja harjoitukseen bulgarialaiseen kansanlauluun pohjautuvan sävellyksen Herodes. Laulun teksti on syntynyt yhteistyössä Mikko Salmen kanssa, samoin koko teoksen käsikirjoitus. Chydeniuksen laulujen sovitukset on tehty yhdessä Mira Törmälän kanssa.

Teoksen toteutuksesta vastaa Toppilan Laulustudio. Esiintymässä on Sirénin ja Salmen lisäksi joukko tunnettuja oululaisia musiikin tekijöitä: varttuneemmat, Maria Portaankorva ja Markus Lampela, laulavat ja soittavat yhdessä nuorten Miika Askelin, Aukusti Kiurun, Kyösti Kuukasjärven ja Kasper Parkkisen kanssa. Pojat, joista kolme on paraikaa armeijassa, ovat saaneet hyvän koulutuksen Oulun musiikkiluokilla ja -lukiossa ja laulaneet nuoresta iästään huolimatta jo vuosia, mm. Ynnin Pojissa, tiernapoikina ja a cappella -lauluyhtyeenä Neljä jätkää.

Tilasuunnittelusta ja lavastuksesta vastaa Stiven Naatus, Jari Haavikko tekee valot ja Matti Niemi (Livepaletti Oy) hoitaa äänentoiston.

Käsiohjelma 15 €, vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Tuiran seurakunta.

 

3.2.2014 Mikko Salmi ehdolle eduskuntavaaleihin

Oulun sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja, pastori Mikko Salmi lähtee tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Lopullisesti Salmen ehdokkuus ratkeaa 12.4.2014 Oulun sos. dem. piirin piirikokouksessa, jossa suurin osa Oulun piirin ehdokkaista nimetään.

”Pohjois-Suomi ja Oulun seutu tarvitsevat valtakunnan päätöksenteossa vahvan äänen. Ilman aktiivista ja äänekästä lobbaamista Pohjois-Suomi jää rahanjaossa Etelä-Suomen jalkoihin.”, Salmi perustelee ehdokkuuttaan.

Lisäksi Mikko Salmi on huolissaan yhteiskunnan henkisestä ilmastosta. ”On hämmästyttävää, miten nopeasti raha on muuttunut vaihdannan välineestä päämääräksi. Kun filosofi Pekka Himanen puhui Suomen henkisestä kestävyysvajeesta, lähes kaikki nauroivat. Mietin silloin, nauroivatko kriitikot siksi, etteivät he ymmärtäneet, mistä Himasen raportti puhui. Minun mielestäni henkinen kestävyysvaje kielii siitä, että ihmiset ovat kadottaneet yhteytensä sisimpäänsä ja toisiinsa. Tästä syntyy yksinäisen Suomen tarina. Tavoitteena on, että yksinäisyys puolitettaisiin vuoteen 2020 mennessä”, Salmi summaa vaaliteesejään.

Mikko Salmi valittiin Oulun kaupunginvaltuustoon vuonna 2012 814:ta äänellä. Hän on Oulun kaupunginhallituksen jäsen sekä kaupunginhallituksen edustajana BusinessOulun johtokunnassa.