I`ll be home for Christmas!

Tämä joulunalusaika on ollut erikoinen. Omakotitalomme Oulussa on ollut vuokralla viimeiset puolitoista vuotta ja saimme sen omaan käyttöömme vasta nyt aatonaattona. Aattona kannoimme vielä viimeisiä romppeitamme sisään, kun Jumalan ompi linnamme kajahti Aurajoen rannoilta.

Jotenkin vanha jouluiskelmä I`ll be home for Christmas on ollut meidän joulun koko kuva. Ihminen tarvitsee läheisten lisäksi myös oman kodin, jossa voi hiljentyä ja rauhoittua. Pulssi tasaantuu ja tuntee taas lujan maan jalkojensa alla.

Juuri jouluna ajatus kodista on erityisen tärkeä. Ehkä juuri siksi, että joulun päähenkilö syntyi kaukana kotoa. ”Eikä heillä ollut tilaa majapaikassa…” Tiesitkö, että pieni Jeesus-lapsi on ehkä maailman kuuluisin maahanmuuttaja? Heti synnyttyään hän pakeni Egyptiin kuningas Herodeksen vainoa ja palasi Israeliin vasta Herodeksen kuoltua.

Tänä jouluna muistan erityisesti kodittomia ja niitä, joilla ei ole ketään, jonka kanssa joulua viettää. Iloitsen suunnattomasti niistä sadoista vapaaehtoisista, jotka rakentavat joulun kodittomille ja vähävaraisille. Joulun tulisi olla aika, jolloin kenelläkään ei olisi nälkä eikä kylmä. Hyvää Vapahtajan syntymäjuhlaa!


Posted

in

by

Tags: