Katso hakemukseni Kemin kaupunginjohtajan virkaan

Ensi kerran valonsäde osui verkkokalvoilleni ”Länskän” synnytyssalissa elokuun lopulla vuonna 1975. On hienoa että, elämä on kuljettanut minut siihen pisteeseen, että voin intoa täynnä ja monta elämänkokemusta rikkaampana hakea synnyinkaupunkini Kemin kaupunginjohtajan virkaa.

Kemin kaupunginjohtajan tehtävä tuntuu juuri nyt kiinnostavalta mahdollisuudelta. Toiveikkaat uutiset ja valtuuston rohkeat päätökset liittyen Metsä Groupin biotuotelaitokseen antavat erityisen lisämotivaation hakemukselleni; Kemissä ollaan nyt vahvasti tekemässä tulevaisuutta. Hanke antaa suuntaa koko Perämerenkaaren ja Lapin kehitykselle. Kemi on työpaikkaomavaraisuudessaan jo nyt erinomaisessa tilanteessa. Jatkossa työllisyystilanne voi olla vieläkin suotuisampi.

Työskentelen tällä hetkellä Oulun kaupungin viestintäjohtajana. Olen johtoryhmän jäsenenä valmistelemassa kaupungin strategista kehittämistä. Tunnen kunnallishallinnon hyvin sekä virkamiehenä että poliitikkona; ennen nykyistä tehtävääni minulla on kuuden vuoden kokemus kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenyydestä. Lisäksi olen toiminut kolme vuotta BusinessOulun johtokunnan jäsenenä. Ymmärrän hyvin poliittisen päätöksenteon ja virkamiesvalmistelun vaatimukset. Olen toiminut erinomaisessa yhteistyössä kaikkien poliittisten ryhmien kanssa.

Taloudellista osaamista olen kartuttanut virkamiehenä, poliitikkona ja Demokraatti Oy:n toimitusjohtajana. Kolmen vuoden aikana sain käännettyä raskaasti tappiollisen Demokraatin tuloksen voitolliseksi. Yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena jouduin saaneeraamaan 40 prosenttia henkilöstöstä. Lisäksi vein päätökseen mittavat kululeikkaukset ja kaksi lehtiuudistusta.

En pelkää tehdä vaiketakaan esityksiä ja päätöksiä, jos yhteisön etu sitä edellyttää. Demokraatti-lehti oli vuonna 2017 eniten prosentuaalisesti levikkiään kasvattanut sanomalehti Suomessa. Sain toimituksen pelaamaan yhteiseen maaliin vaikesta taloustilanteesta huolimatta.

Menestyksellinen johtamistyö on jatkunut tehtävässäni Oulun viestintäjohtajana. Olen esimiehenä visionääri ja innostaja, joka tarttuu asioihin tarmokkaasti ja aikaansaavasti. Olemme Oulussa käynnistäneet ensimmäisenä kaupunkina Suomessa oman digitaalisen Mun Oulu -kaupunkimedian.

Kaupunkiviestintää olen halunnut viedä jatkuvasti vuorovaikutteisempaan suuntaan; kuntalaisia on kuunneltava myös vaalien välillä. Tähän digitaalinen maailma tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet.

Minulla on toimittajataustani vuoksi erinoamiset mediakontaktit. Tunnen kaikkien keskeisten mediatalojen päätoimittajat henkilökohtaisesti. Toivon pääseväni hyödyntämään niitä kaupunginjohtajan tehtävässäni. Haluaisin kehittää Kemiä yhdessä poliitikkojen, työntekijöiden ja kuntalaisten kanssa entistä inhimillisempään suuntaan.

Suurimmaksi haasteeksi Kemissä näen kaupungin vetovoiman kasvattamisen. Mikäli minut valitaan tehtävään, teen kaikkeni, että viidessä vuodessa Kemin syntyvyys ja väkiluku saadaan nousemaan. Muutos tapahtuu hyvällä yhteistyöllä, panostamisella elinvoimahankkeisiin ja omaleimaiseen kulttuuriin. Tahtoisin, että ”Jope Ruonansuun hengessä” Kemi tunnetaan kaupunkina, jossa kukaan ei kiusaa ketään.

Olen sielultani aito Pohjoisen ihminen. En ole koskaan kovin hyvin viihtynyt Etelä-Suomessa monista yrityksistäni huolimatta. Pohjoisen elinvoima ja kulttuuri ovat minulle sydämen asioita. Juuri sen vuoksi haen tätä vaativaa tehtävää.

Alla lista suosittelijoistani tehtävään:

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.)

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.)

Oulun kaupunginvaltuuston jäsen Kyösti Oikarinen (kesk.)

Pohjois-pohjanmaan liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja Matias Ojalehto (kesk.)

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n järjestöjohtaja Risto Kalliorinne (vas.)


Posted

in

by

Tags: