Mä sain töitä: Mikosta Demokraatin päätoimittaja

Viestintäalan yrittäjä, teologian maisteri Mikko Salmi on valittu Demokraatin uudeksi päätoimittajaksi. 39-vuotias oululainen on monen roolin mies. Hän on kunnostautunut niin pappina, muusikkona kuin poliitikkonakin.

– Kaikkia näitä roolejani kokoaa yksi termi: Olen ihmisluonnonsuojelija. Tavoitteenani on, että maailma olisi inhimillisempi paikka elää, Salmi arvioi.

Hän uskoo, että hänen maailmankatsomuksensa tulee myös näkymään Demokraatin sisällössä.

– Lehti säilyy tietysti SDP:n pää-äänenkannattajana, mutta haluan, että sisällössä otetaan huomioon entistä kokonaisvaltaisemmin ihmisen hyvinvointi, Salmi visioi.

SDP ei löytänyt uutta päätoimittajaa ”puskista”. Politiikan saralla hän vaikuttaa Oulun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa. Salmi on lisäksi SDP:n puoluevaltuuston ja periaateohjelmatyöryhmän jäsen.

Mediamaailma on tullut Salmelle tutuksi oman Sielun Soundi -viestintäyrityksen kautta. Hän toimittaa myös muun muassa Toivon päivä -lähetystä Radio Deissä ja on vakituinen kolmnisti useissa lehdissä.

Muusikko-Salmelta on ilmestynyt kaksi sooloalbumia Jyviä ja pakanoita sekä Jeesuksen ikäinen mies.

Salmi määrittelee itsensä aatteelliseksi, intohimoiseksi ja rehellisesti vasemmistolaiseksi akateemiseksi ihmiseksi. Päätoimittajana hän pyrkii olemaan innovatiivinen sparraaja, joka ei pelkää muutoksia.

Muutoksia onkin edessä, kun paperinen Demokraatti muuttuu vuoden alusta viikkolehdeksi. Salmi toivoo, että lehden ilmestymispäivä on tilaajalle viikon paras hetki.

– Viikkolehden roolina on taustoittaa ja paneutua asioihin syvällisemmin. Aatteellinen, viihdyttävä ja samalla elämän eväitä antava, hän pohtii.

Verkkolehdeltä Salmi odottaa ajankohtaisuutta ja nopeutta.

– Tavoitteena on olla Suomen ajankohtaisin uutisväline, joka kertoo, mitä mieltä nyt oppositiossa oleva SDP ajattelee Suomen tulevaisuudesta. Vasemmistolaisen vaihtoehdon pitää näkyä tässä poliittisessa tilanteessa.

Hänen tavoitteenaan on tuoda verkkolehteen enemmän liikkuvaa kuvaa. Samoin verkkolehti pyrkii yhä enemmän uutisoimaan koko Suomen tapahtumia.

Mikko Salmi pitää Demokraatin roolia tärkeänä SDP:n viestin kirkastajana. Hän korostaa, että puolueen viestissä ei ole mitään vikaa, mutta tavassa viestiä voisi olla parantamisen varaa.

– Siitä on ehkä puuttunut intohimo ja palavuus. Toivon, että oma pää-äänenkannattaja sytyttää aatteenpalon ja haastaa ajattelemaan.

Mikko Salmi aloittaa Demokraatin päätoimittajana syyskuun 1. päivänä.


Posted

in

by

Tags: