Matti Ahde on poissa

Viimeinen yhteiskuva

Rakas Matti on nukkunut pois. Surullinen, mutta kiitollinen mieli Matin huikeasta elämästä. Hän oli todellinen tahtopoliitikko, sosiaalinen nero ja oikeudenmukaisuuden airut. Hänen mukaansa poliitikon tehtävä on edustaa kansaa markkinoihin päin, eikä päinvastain. Hän valitsi aina toiminnassaan heikomman puolen, oli äänettömien äänitorvi.

Nyt on iso ikävä. Muistelen Mattia Pyykösjärvellä 1980-luvun puolivälissä. Miten hän opetti minulle tenniksen ja kitaransoiton salat. Ympärisöministerinäkin hänellä oli aikaa poikien pihapeleille.

Matti oli minun merkittävin esikuvani poliitikkona ja ihmisenä. Rauha hänen muistolleen. Matti oli valona muille. Meidän tehtävä on kantaa Matin valoa tässä ajassa, jossa synkkiäkin sävyjä on paljon ilmassa.

Kun haastattelin Mattia viimeisen kerran hän puhui kuolemastaan näin: ”Kun hautajaisissa arkkuni lähtee kohti kirkkomaata, tietäkää, että kannatte onnellista ja kiitollista miestä. Olen saanut elämältä niin paljon.”

Matti siunataan haudan lepoon Kallion kirkossa lauantaina 25.1. klo 12. Tilaisuus on kaikille avoin. Saan esittää tilaisuudessa Matin rakastaman laulun Maan korvessa kulkevi lapsosen tie yhdessä siskoni Johannan kanssa.

Voimia Hilkka, Timo, Jussi ja Tiina. Matti on hyvissä käsissä, Taivaan Isän väkevillä käsivarsilla.


Posted

in

by

Tags: