Puoluekokousedustajavaalin ykköspaikka – kiitos Toverit!

Oulun listan ykköspaikalla komeili meikäläisen nimi. Nöyräksi vetää omien tuki. Lämmin kiitos!

Puoluekokouksessa Seinäjoella 8.-10.5. naulataan puolueen teesit seuraavia eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Tässä mun mielestä olennaisimmat pointit puoluekokoukseen valmistautuessa:

1. Puolue tarvitsee selkeän näkymyksen siitä, mihin suuntaa Suomea ollaan viemässä. Tärkein kysymys liittyy markkinatalouden ja päätöksenteon suhteeseen: Edustaako SDP kansan ääntä suhteessa markkinoihin vai markkinoiden ääntä suhteessa kansaan?

2. Puolue on viime vuosina mantran tavoin hokenut sanaparia työ ja oikeudenmukaisuus. Minä kaipaisin kuitenkin näiden sanojen ympärille enemmän lihaa (tai lihalientä ;-)) Puhutaanko siis vain työpaikkojen luonnista, työehtojen kohtuullisuudesta ja riittävästä palkasta. Minusta työ on paljon laajempi käsite. Milloin alamme puhua työstä ihmisarvon mittarina, työelämän pelisäännöistä, työn mielekkyydestä,monipolvisista työurista, lyhyemmistä työpäivistä, työn laadun mittaamisen monimuotoisuudesta, työstä osana ihmisen elämää ym.

3. Puolue tarvitsee tässä ajassa viisaan puheenjohtajan. Kiitän Antti Rinnettä heittäytymisestä puheenjohtajakisaan. Koko hallituskaudella SDP ei ole ollut näin voimallisesti median keskipisteenä. Tätä näkyvyyttä me juuri olemme kaivanneet. Mikäli tulen valituksi puoluekokousedustajaksi valintani tulee kuitenkin olemaan Jutta Urpilainen. Ensinnäkin hän on persoonana kuunteleva, empaattinen ja helposti lähestyttävä. Hän on vankka arvojohtaja, jota Suomi ja puolueemme kipeästi tarvitsee. Hänellä on tuoreen gallupin mukaan 57 prosentin kannatus puoluettamme äänestävien keskuudesassa. Rividemarit ovat siis vahvasti puheenjohtajansa takana.

Lopuksi: SDP:n ainoa mahdollisuus kannatuksensa kasvattamiseksi on vahva sitoutuminen arvopuolueeksi. Sosialidemokratialla tulee jatkossa olemaan väliä, kun se kykenee puhuttelemaan muitakin kuin sosialidemokraatteja. Tähän puhemiehen tehtävään lähettäisin mieluummin Jutan kuin Antin.


Posted

in

by

Tags: