Matkalla pohjoiseen – Pidetään pohjoinen raiteillaan

Pohjoisen ihminen tarvitsee junaa liikkumiseen. Juuri päättynyt junalakko sai minut havahtumaan, miten merkittävä asia Pohjois-Suomelle ovat toimivat ja nopeat junayhteydet. Omat lapseni joutuivat lakon aikana matkaamaan bussilla Oulusta Helsinkiin – matka-aika 9 tuntia 15 minuuttia! Kaksoisraide Ylivieska-Oulu-välille tarvitaan viipymättä.

Junattomana aikana havaitsimme, kuinka paljon pohjoisessa tarvitaan junaa takaamaan kohtuuhintainen liikkuminen työmatkoilla. Samalla en voi olla korostamatta tulevaa junayhteyttä Ruotsiin. Pohjoisen elinvoiman takaamiseksi meidän on kehitettävä tätä raideliikennettä palvelemaan niin pohjoista ihmistä kuin elinkeinoelämää. Laurilan ja Haaparannan sähköistystyöt käynnistyvät nyt keväällä ja valmista pitäisi olla vuoden 2024 lopussa. Oulusta yöjunalla Tukholmaan kuulostaa innostavalta vaihtoehdolta.

Minulle raideliikenteen kehittäminen on Pohjois-Suomen infrahankkeista kaikkein tärkein ja sen eteen olen valmis tekemään hartiavoimin töitä. En ole niinkään innostunut Etelä-Suomen tunnin junan visiosta. Sen sijaan pohjoisen kaksoisraide, lähiliikenne ja tonnin juna tavaraliikenteelle ovat koko Suomen kannalta kannattavammat investoinnit.


Posted

in

by

Tags: